| Zkratkopedie | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Lithrandir Eventový maniak
Poèet pøíspìvkù : 222 Join date : 16. 04. 11 Age : 43 Location : Brno Castle Town
| Předmět: Zkratkopedie Mon Apr 25, 2011 6:19 pm | |
| Napadlo mě založit tento topik abychom se navzájem podělili o používané zkratky v L2. Přece jen jsem starší člověk a mám občas problémy někomu z mláďat porozumět... Viděl bych to tak, že napíšeme zkratku, co ta zkratka znamená a co si pod tím představujete Příklad: WTB - want to buy - chci koupit Napadlo mě to proto, že často lidi něco píšou a ani neví co to znamená. Například specialita GP co jsem nikde neviděl je LF - looking for - hledám. Spousta píše třeba IF atd. Tak proto... samotného mě zajímá co se tu objeví a rád se poučím | |
|
| |
Ziana Admin
Poèet pøíspìvkù : 102 Join date : 16. 04. 11 Age : 35 Location : Praha
| Předmět: Re: Zkratkopedie Mon Apr 25, 2011 6:23 pm | |
| Tak například já jsem hodně dlouho nevěděla, co znamená zkratka GF Když jsem v l2 začínala, myslela jsem si že to je něco hodně sprostého (go f*ck) Ale teď už vím, že: GF = good fight | |
|
| |
Tawney Eventy? a proč ne..
Poèet pøíspìvkù : 96 Join date : 17. 04. 11 Age : 34 Location : Sušice
| Předmět: Re: Zkratkopedie Mon Apr 25, 2011 7:46 pm | |
| WTS - Want to sell (chcu prodat) WTB - Want to buy (chcu koupit) PvP - player vs. player (hráč vs. hráč) PvM - player vs. mob PS - private store (soukromý obchod/sklad) GF - good fight (dobry boj) ROFL - rolling on the floor laughing (valící se smíchy na zemi) LOL - lot of laught (hodne smíchu) GL - good luck (hodně štěstí) HF - heavy fun (teda myslim) LFP - Looking for party (hledám partu) GJ - good job (dobrá práce) AFK - away from keyboard (pryč od klávesnice, tzn afk proste .) ) lvl - level (uroven) pak je spousta zkratek pro povolání BH - bounty hunter FS - Fortune seeker HE - Hawkey WS - warsmith BD - Bladedancer SwS - Sword singer SE - Shilien Elder ES - Eva's Saint - Elementar Summoner SS - Storm Screamer - Shilien Saint SH - Spellhowler PP - Prophet HP - Hierophant STK - Soultalker SR - Silver Ranger HK - Hell Knight SK - Shilien Knight TK - Temple Knight DA - Dark Avenger SpS - SpellSinger atd atd atd.. nwm nece se me psat vse | |
|
| |
Poèet pøíspìvkù : 222 Join date : 16. 04. 11 Age : 43 Location : Brno Castle Town
| Předmět: Re: Zkratkopedie Mon Apr 25, 2011 8:17 pm | |
| tak spíš jsem myslel nějaký špeky, tohle se dá všechno vygooglovat něco jako ownit, farmit, zerk... atd. Co prostě používají "mazáci" a normální člověk co začíná jim nemá šanci pochopit | |
|
| |
| Předmět: Re: Zkratkopedie Mon Apr 25, 2011 9:36 pm | |
| pak si ale musis ovedomit rozdil mezi zkartkou a hmm... "slangovým výrazem?" navíc to co si uvedl je asi vsude vseobecně známo | |
|
| |
| Předmět: Re: Zkratkopedie Tue Apr 26, 2011 4:54 am | |
| no ten název mě po založení taky trochu mrzel, ale co už... říkejme tomu třeba Lineage slang a nemyslím si, že by to bylo všeobecně známé. Neberu lidi co hrají 5 let, spíš bych to viděl na berličku pro začínající hráče Se vžij do někoho, kdo to teprve objevil, rozjel první char, vylezl z chrámu na TI a tam lítá samé Hero a 70+ a buší tam do králíků At aspoň trochu rozumí shoutu co se tam vede... | |
|
| |
Mercenaries Eventový začátečník
Poèet pøíspìvkù : 25 Join date : 22. 04. 11 Age : 40 Location : Havířov
| Předmět: Re: Zkratkopedie Tue Apr 26, 2011 5:31 am | |
| Myslím si že hodně lidí si plete "I" a "l" proto místo LF píšou IF. Jinak zkratek je nezpočet, zvláště když někdo prodává zbraně a napíše: WTS SS. Co vlastně prodává? Saint spear (S pole) nebo Soul separator (A dýka)? Můj osobní názor je: ptát se a ptát se. Kdo má dlouholeté zkušenosti s hrou, naprostou většinu zkratek už zná. | |
|
| |
| Předmět: Re: Zkratkopedie Tue Apr 26, 2011 6:29 pm | |
| havně většina zkratek a pojmů je stejná pro všechny hry podobného žánru | |
|
| |
mehmed Eventový začátečník
Poèet pøíspìvkù : 27 Join date : 04. 05. 11 Age : 35 Location : Praha
| Předmět: Re: Zkratkopedie Sun May 08, 2011 5:02 pm | |
| co znamena CDL a jestli se muze TH dostat na RB? | |
|
| |
| Předmět: Re: Zkratkopedie Sun May 08, 2011 5:50 pm | |
| CDL muze byt Curse Death Link, TH je Treasure Hunter a RB je Raid Boss | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Zkratkopedie | |
| |
|
| |
| Zkratkopedie | |
|